Skimmelsvamp

Hvad er skimmelsvamp?

Betegnelsen skimmelsvamp dækker over en større gruppe af svampearter, der har det til fælles at de f.eks. sender store dele af svampespore ud i luften, hvor af nogle af disse spore kan være sundhedsfarlige for mennesker, da de kan være allergene.

Skimmelsvampene findes oftest i bygninger med fugtskader eller fugtige steder så som kældre og badeværelser med manglende udluftning. Fugt og varme kan være en optimal cocktail for udviklingen af skimmelsvamp – og kan derfor ofte være et problem i de nyere – ofte meget tætte – bygninger og huse.

Ligeledes kan skimmelsvamp desværre også opstå skjult i konstruktionen og give konstruktionsmæssige problemer, da det er svære at lokalisere skimmelsvamp i skjulte konstruktioner, her har svampen mulighed for at forårsage større skade, både sundhedsmæssigt og konstruktionsmæssigt.

Skimmelsvamp er en overfladesvamp, der ikke nedbryder bygninger og bygningskonstruktioner på linje med hussvamp, men den er ofte sundhedsskadelig for mennesker og skal derfor fjernes. Samtidig skal årsagen til svampeangrebet lokaliseres og stoppes ellers vil svampen blot komme igen.

Mistanke om Skimmelsvamp?

Hvis der er mistanke om at boligen er angrebet af skimmelsvamp er det vigtigt at få det undersøgt nærmere, da nogle former for skimmelsvamp kan være allergene fremkaldende. Det er ikke alle mennesker der er modtagelige for de forskellige stoffer som skimmelsvamp udskiller, derfor kan det være svært at bedømme om boligen er angrebet.

Dog er det vigtigt at få det undersøgt, da skimmelsvamp ikke altid kan ses eller lugtes, så omfanget kan være af en større karakter end først antaget, da den kan sprede sig uden man er klar over det.

Undgå skimmelsvamp

Man kan selv gøre meget for at undgå skimmelsvamp. Hvis du følger de tre nedenstående råd, er du hjulpet godt på vej:

  • Undgå fugt i rum i længere tid af gangen.
  • Undgå at tørre tøj indendørs uden udluftning.
  • Luft ud dagligt – især på badeværelset og i andre fugtige rum.

Karl Popp renovere og fjerner Skimmelsvamp.

Er du i tvivl om, hvorvidt der er skimmelsvamp i din virksomhed eller bolig, så tag Karl Popp med på råd. Vi er eksperter på området og dygtige til bekæmpelse af skimmelsvamp, hvor vi lokaliserer skimmelsvampen og sørger for at få saneret og stoppet svampen så den ikke spreder sig igen.

Karl Popp A/S i Greve udfører tilstandsundersøgelser og skimmelsvamp sanering efter gældende retningslinjer og sikkerhedsvejledninger for både miljø og arbejdsmiljø. Vi har rutinemæssigt arbejdsopgaver i og omkring Sjælland, men frekventere især København og Glostrup.

Kontakt Karl Popp A/S

Ønsker du at få svar på eventuelle spørgsmål angående bekæmpelse af skimmelsvamp, er du mere end velkommen til at kontakte Karl Popp ApS – vi har en række kompetente medarbejdere,

som står klar til at hjælpe, hvad end det drejer sig om at besvare spørgsmål eller om at udføre selve saneringsarbejdet.

Fra vores base i Greve servicerer vi kunder på hele Sjælland.